ereaderul perfect ar trebui să

Dezbat de mult timp problema ereader-elor. Întradevăr, nu poți compara experiența unui ereader cu cea a unei cărți, e un sentiment inefabil în a întoarce paginile, a pune un semn de carte sau a păstra o vedere sau o floare între paginile ei. Romantic, știu.

Ce ar trebui să facă un ebook reader, de orice fel ar fi el: Kindle, Nook (Barnes&Noble), Sony, Ipad etc.? Cu the ultimate ar trebui să pot să:

1. Highlight anumite pasaje – la o recitire sau share-uire de ereader cu cineva să am însemnate pasajele relevante pentru mine.

2. Iau notițe direct într-un wordprocessor: pornind de la anumite pasaje sau idei selectate să pot să iau notițe, el să îmi scrie automat capitolul/pagina/sursa de la care am pornit. Știu, meteahnă de student care a redactat o licență și nenumărate proiecte pentru profi foarte atenți la plagiat. Așa aș avea o evidență clară a cine și unde a spus și ce părere am eu despre respectiva idee.

3. Share-uiesc anumite pasaje cu prieteni/colegi de pe Facebook, grupuri de Yahoo sau Gmail, de pe Twitter. Nu, nu ca să mă dau mare, ci ca să îmi eficientizez munca în cadrul unor proiecte de echipă cu membri numeroși.

4. Să nu îmi obosească ochii. Deloc. Că deja sunt suprasolicitați.

5. Să se încarce repede.

6. Să pot să citesc la soare.

7. Să semene cât se poate de mult cu o carte 🙂

8. Să poată să adăpostească, ușor și rapid, orice ebook sau revistă îmi dorește inimioara.

Căutarea mea a început…revin cu un post când o să îl găsesc pe EL.

p.s: EL trebuie sā îndeplineascã minim 7 din 8 criterii.

Lasa un comentariu