Obiecte cu dichis și viață, făcute de meșteri buni.

Am înșurubat trei scaune duminica trecută. Și mi-a plăcut la nebunie.

Avantajul în a face lucruri de genul ăsta e simplu: vezi rezultatul la final. Excelurile nu se transformă în mobilă, ppt-urile nu au nici miros, nici textură. Mirosul de beton proaspăt frământat, de exemplu, îmi aduce aminte de bunicul cu care am ridicat pereți (unu jumate, dar sună mai bine la plural) și cu care stăteam când tencuia sau gletuia. Mă fascina cel mai tare mulțumirea pe care i-o citeam pe chip când termina o lucrare, momentul în care ne arăta ce a făcut. Explica șoptit că e mai bun gard de plăci de beton, că rigipsul se prinde în horșuruburi de 12 și că recunoști un meseriaș bun după cât de drepți îi ies pereții – înseamnă că a măsurat bine.

Și Anca a luat măsura bine.

Am cunoscut-o la Dischisar ediția de toamnă. Mă adăpostisem în sediul Impact Hub de frigul de afară la care tenișii mei nu făceau față. M-am plimbat printre artizani, hand-made, rochii și paltoane croite de mână. Și am ajuns la standul ei cu pantofi colorați și ghete călduroase. Am probat o pereche și în mai puțin de 10 secunde eram descălțată, cu un picior pe o coală A4 și ea aplecată asupra foii, concentrată să îmi ia măsura. După ce mi-a desenat forma piciorului, mi-a arătat o selecție de tipuri de piele și m-a lăsat să îmi aleg. După, mi-a zis încet: dar nu vrei să îți fac botul de altă culoare? E tot piele, prelucrată, dar tot piele. Și uite așa m-am trezit că, în loc de ghete negre simple îmi pun picățele în vârf: de ce să nu las pasiunea pentru buline să îmi însenineze zilele ploioase?

Și uite așa m-am ales cu ele. Au costat 320 RON, sunt din piele și au încălzire pe dinăuntru. Au ajuns în vreo 3 săptămâni și de atunci le cam exploatez. Mi-a mai plăcut și cum au ajuns la mine (I am a sucker for nice words!)

13

Nu-mi rămâne decât să vă trimit la Dichisar ediția de iarnă, să cunoașteți oameni care măsoară, fac cu propriile lor mâini și abia apoi fac ppt-uri și foto frumoase, de pus pe Facebook.

P.S: Pe Anca și pantofii ei o găsiți pe ancolette.ro și pe la târguri.

Save

Save

Save

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s