Cum să îțí înșeli art-ul. Sau să îl înlocuiești.

Art directorii buni fac sau desfac o campanie. Pot să dea viață unui concept, unui cuvânt, unei campanii.

Webdesignerii buni sunt scumpi. Și e normal să fie așa. Investești în calitatea brandului tău. Însă câteodată e ok să îi înșeli with a cheaper version. Poate chiar una gratuită.

Să explic la ce mă refer.

De foarte multe ori ai nevoie de o reprezentare grafică simplă, flat (dacă îmi e permis Cum sa iti inseli designerulasemenea jargon). Și ai nevoie de ea repejor, fără costuri mari.Webdesignerul responsabil cu identitarea ta online e cam ocupat și, după cum vorbeam, mai cere și ceva buget.

Există soluții. Tool-uri online de webdesign care îți permit să găsești forma grafică potrivită pentru ce ai tu nevoie. Un coverphoto Facebook, o imagine pentru blog, un colaj foto? Am 3 soluții pentru voi, să îmi spuneți care vă face cu ochiul.

1. Canva.com e varianta pe care o recomand cu căldură. Au template-uri  pentru: Facebook covers, social media photoposts, prezentări (ppt old style), e-cards, colaj foto, grafică de blog etc. Au nenumărate icons, imagini, layouts și backgrounds, multe gratuit și chiar mai multe contra cost (la 1$ imaginea).Nu ai nevoie decât de drag&drop, răbdare și inspirație.

2. Easel.ly – dedicat infograficelor. Funcționează pe același principiu: alegi un template și îl customizezi. Deocamdată este în variantă beta, presimt lucruri bune și pentru el.

3. Piktochart – dedicat mai degrabă infograficelor, poate fi customizat mai ușor decât easel.ly și are și o bază mai largă de selecție, mai multe template-uri dintre care poți alege. Pentru versiuni mai complexe și mai multe template-uri consultați lista de prețuri.

Avantajele acestor tool-uri sunt: 1) rapiditatea – imaginea din dreapta sus e creată prin canva în doar 5 minute; 2) nu ai nevoie de drepturi de autor/nu trebuie să acorzi credit vreunui site și, nu în ultimul rând, 3) costuri minime: puțină răbdare și timp.

Sfat 1: Stabilește de la început de ce ai nevoie și unde va fi folosit, eventual dimensiuni și gama de culori dorită;

Sfat 2: Alege template-ul potrivit și încearcă să nu îl editezi prea mult. Asta dacă nu ai răbdare și ai nevoie foarte rapid de un rezultat  simplu, dar curat. Altfel, spor la  customizat!

Sper că sunt de folos aceste 3 tool-uri. Recunosc, eu cred că o să le folosesc cel mai des pentru paginile de Facebook și pentru blogul de față.Nu vei câștiga la festivaluri și nici nu o să  devii noul Picasso al online-ului, dar poți să îți rezolvi problema cu ele.

Ție ce îți trebuie cel mai des? Scrie-mi în comentarii și poate îți propun altă soluție, potrivită pentru tine.

Anunțuri

2 gânduri despre „Cum să îțí înșeli art-ul. Sau să îl înlocuiești.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s