Lizzie Bennett sau vlogging în loc de literatură

Mi se par fascinante modurile in care contentul ia diferite forme, In special în online.

O sursa inepuizabilă este Youtube. Iar în ultimele săptămâni am descoperit cât de multe povești se pot spune prin Youtube. Redau aici câteva canale care m-au inspirat, surprins sau intrigat.

Suli Breeze – un tip ca oricare, își exprimă frustrarea față de sistemul de educație tradițional și modul în care acesta construiește oameni de carton. Piesele de rezistență: Why I hate School, but love education și I will not let an exam result decide my fate.

Lizzie Bennett’s Diary  – un proiect transmedia interesant, premiat la Emmy’s anul acesta. Pe scurt: un vlog reia povestea din Mândrie și prejudecată,îl rescrie și folosește canalele social media pentru a da viață personajelor și poveștii într-un cadru și pe un ton modern.

Crash Course –   educație pe Youtube. Crash courses în istoria US, literatură, biologie, ecologie și chimie.  Timp să ai, că video se găsesc, să nu cumva să rămâi pe dinafară.

Primul exemplu este vloggerul clasic, al omului care are ceva de spus și se exprimă astfel. Însă în al doilea și al treilea caz vorbim deja de producții mari, echipe importante de actori sau video-editori.

E fascinant de urmărit cum anume aceste povești și-au găsit forma și construit comunitatea. Fascinant, vă spun! Oare cum  ar arăta  un vlog de autor, să zicem Eminescu? (Somnoroase păsărele, pe viewership se-adună)

Anunțuri

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s