Internet 2022

Am scris ieri un eseu despre cum cred eu că o să arate internetul în următorii 10 ani. Mi s-a părut incredibil de greu să aleg 1-2 direcții, dar și să mă încadrez în cele 500 de cuvinte (între noi fie vorba, am depășit un pic…). așa că sintetizez aici alte câteva idei care mi-au venit pe parcursul redactării sus numitului eseu. În ordine aleatorie:

1: cred că avem mare nevoie de o organizare a informației în online. Gadget-uri, platforme, apps care vor face asta se vor infiltra în viața noastră. Încet, dar sigur. Pentru că suntem din ce în ce mai bombardați de informație, digitală sau nu.

2: Modul în care stocăm informația se va schimba. Un prieten din IT susține că tendința va fi să se stocheze informația în cloud. Bineînțeles că pentru unele companii este imposibil din motive de securitate. Până una alta doi giganți ai internetului colaborează pentru un cloud mai performant . Vom trăi și vom vedea.

3: Apropo de securitatea informațiilor, tema asta va căpăta o importanță majoră. Începând de la Facebook până la site-urile de ecommerce sau alte social networks vor trebui să motiveze și să explice deciziile legate de securitatea informațiilor și cum gestionează ei informațiile legate de utilizatorul platformelor lor.

Știți care e unul din rezultatele date de Google la întrebarea asta buclucașă? Ei bine, este trimiterea la o carte numită sugestiv The Future of the Internet and How to stop It, Cartea tratează exact problema securității, oferind explicații și soluții pentru o problemă din ce în ce mai spinoasă.

The Future of the Internet and How to Stop It

4: Utilizatorul va fi din ce în ce mai des implicat nu numai în campaniile de comunicare a produselor finale – a se vedea aici lista celor mai bune 10 campanii în social media, semnată Ad Age, ci și în realizarea designului și funcționalității – prin afară se face deja de câțiva ani, a început și pe la noi. Primele industrii care s-au modificat și se vor modifica substanțial: media și entertainmentul.

P.s: Experimentul ăsta a fost cât se poate de instructiv. Vedem în 2022 ce o să iasă.

Anunțuri

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s