Ce (nu) te invață în facultate – Capitolul II

Capitolul II – Ce nu vei învăța în facultate și s-ar putea să îți trebuiască (zic și eu)

  • să îți setezi un focus și să îl urmezi până în pânzele albe. Nu, nu trebuie să știi de toate  pentru toti, cum ar putea face aluzie unii profesori. Sfatul meu este să îți alegi o bucată din felia asta mare și să te specializezi  – adică să citești tot ce prinzi pe, despre și eventual și pe lângă. Ce vreau să spun? Dacă te îndrepți către, nu știu, CSR, focus-ul tau sa fie asta si doar asta, restul sa faca parte din peisaj, eventual aspecte care converg tot către imaginea de ansamblu pe CSR pe care o urmaresti și din care vrei să faci parte ca specialist la sfârșitul facultății/începutul masteratului.
  • NU vei învăța elemente de practică, care să te ajute foarte mult ca junior într-o agenție. Da, la mastere în afară, poate…aici, nu! Dacă există totuși posibilități de genul acesta, sunt rare și prețioase – cherish and feed on them! Implică-te în proiecte, ONG-uri, stagii de practică/internship-uri – programul ți-o permite și ai mereu de învățat în domeniul ăsta, mai ales dacă ești la început de drum.

Un profesor tare deștept zicea la un moment dat că facultatea îți oferă, după cum îi zice și numele, facultăți, nu abilități. Depinde de tine ce facultăți dezvolți pe parcursul formării tale ca specialist și cât de bine reușești să capitalizezi potențialul pe care ți-l oferă FCRP.

Anunțuri

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s