Agentia CRAJ(Crucea Rosie Ajuta Japonia) cauta voluntari

Am auzit cu toţii de Japonia şi drama prin care trece. Ne-am îngrozit la ideea că zeci, sute de mii de oameni sunt nevoiţi în zilele acestea să trăiască în ruinele a ceea ce a fost viaţa lor, cu groaza unei replici a cutremurului de 8.9 grade sau a iradierii.

Studenţi ca noi au griji mult mai mari decât o notă, o restanţă sau un deadline de proiect. Studenţi ca noi se întreabă dacă familia lor mai e în viaţă. Gândeşte-te. Sunt 13 000 de oameni dispăruţi până în momentul de faţă. Înmulţeşte 13 000 cu ….să zicem 5 oameni care ţin la ţine şi ar vrea să te găsească în viaţă. Google person-finder, un serviciu pus la dispoziţie de Google are până acum doar 353400 de înregistrări. Aritmetica e dramatică, nu?

Oamenii ăştia îşi caută rudele din centre de ajutorare. Mulţi nu mai au case – cutremurul, tsunami-ul sau riscul de explozie a centralelor nucleare de la Fukushima le-au distrus sau le-au făcut de nelocuit. Centrele în care trăiesc sunt din ce în ce mai neîncăpătoare şi au devenit chiar un risc pentru sanatea acestor oameni.

Ce poţi tu, din Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Bucureşti să faci? Eşti student, ştiu. Resursele materiale şi financiare sunt limitate. Dar resursele de know-how şi energie sunt, uneori, mult mai importante. Poţi să îi ajuţi. Putem să îi ajutăm. Cum? Făcând ceea ce ne-a adus aici, făcând ce ne defineşte că grup. Putem comunica.

Crucea Roşie, organizaţie umanitară recunoscută internaţional, se implică pe cele două planuri despre care am vorbit:
1. Asigurarea unor adăposturi temporare, restabilirea facilităţilor sanitare
2. punerea la dispoziţia populaţiei a serviciului de restabilire a legăturilor de familie cu rudele aflate în Japonia, prin mesaje de Cruce Roşie.

Hai să demonstrăm că putem comunica rapid şi eficient, fără costuri, doar cu energie şi devotament. O campanie ca la carte, semnată de studenţii de la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice.

Cum? O echipă de voluntari, coordonată de profesori la fel de voluntari, vine, în 2-3 zile, cu o strategie simplă, creativa şi cu mesaje de efect. Noi, cei mulţi, devenim agenţia de comunicare CRAJ(Crucea Roşie Ajută Japonia). Şi facem tot ce ţine de noi ca din ce în ce mai mulţi români să afle de cauza Crucii Roşii şi să doneze. Pe toate canalele şi metodele disponibile.

Înscrieri pentru echipa de voluntari până joi, 22 martie, ora 18 la adresă de mail CruceaRosieAjutaRomania@comunicare.ro.

Anunțuri

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s